IPhone'u Fabrika Ayarlarına Döndürme (Sıfırlama) İşlemi Nasıl Yapılır? | Oyun İçerikleri

iPhone’u Fabrika Ayarlarına Döndürme (Sıfırlama) İşlemi Nasıl Yapılır?

iPhone‘unuzla ilgili donma veya arıza gibi sorunlar yaşıyorsanız, telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek sorununuzu çözebilir. Veya iPhone’unuzu satıyor veya başka birine veriyorsanız, tüm kişisel bilgilerinizin cihazdan silinmesi için sıfırlamakta istiyor olabilirsiniz. Bu içeriğimizde iPhone cihazınızı nasıl fabrika ayarlarına döndürebileceğinizi anlatacağız. Bu işlem aynı zamanda iPhone sıfırlama olarak da bilinmektedir.

iPhone’unuzu fabrika ayarlarına sıfırladığınızda, tıpkı ilk aldığınız günkü gibi olacaktır. Satın aldığınız günden bu yana hiçbir kişi, çalma listesi, resim, parola belleği veya eklediğiniz herhangi bir şey olmayacak. Bu nedenle bu işlemi yapıp yapmayacağınıza iyi karar vermiş olmanız gerekir.

iPhone’unuzu sıfırlama işlemine başlamadan önce, önemli bilgilerinizi kaybetmemek için tüm verilerinizi yedeklemeniz önemlidir. iPhone’unuz sıfırlandıktan sonra, aldığınız yedeği geri yükleyebilirsiniz.

iPhone Nasıl Sıfırlanır?

Bir iPhone’u fabrika ayarlarına sıfırladığınızda, silmeden önce verilerinizi yedeklemeniz ve Apple Kimliğinizden çıkış yapmanız gerekiyor.

İlk olarak, kaydedilmemiş verileri kaybetmemek için iPhone’unuzu iCloud’a yedekleyin. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

  • Ayarlar” bölümüne girin.
  • “Ayarlar” uygulamasını açın ve sayfanın üst kısmında adınıza ve “Apple Kimliğinize” dokunun.
  • Apple Kimliği sayfanızda “iCloud“a dokunun.
  • Aşağı kaydırın ve “iCloud Yedekleme“yi seçin. Tüm bilgilerinizi hemen iCloud’a yedeklemek için “Şimdi Yedekle“ye dokunun.
iphone nasıl sıfırlanır
iphone nasıl sıfırlanır

Apple ID’nizden Çıkın Yapın

Telefonunuzdan kurtulacaksanız Apple Kimliğinizden çıkış yapmanız önemlidir, böylece hesabınıza başka kimse erişemez. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

  • iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın ve ekranın üst kısmındaki adınıza ve Apple Kimliğinize dokunun.
  • Bu sayfanın en altında “Çıkış Yap“a dokunun.
  • Şifrenizi girmeniz istenebilir. Şifrenizi girin ve ardından sağ üst köşedeki “Kapat” a dokunun.
İlginizi Çekebilir  Apple Watch Modelleri Ve Çıkış Tarihleri

iPhone’unuzu Fabrika Ayarlarına Döndürün

iPhone’unuzu sıfırlamak için Ayarlar > Genel > Sıfırla‘yı seçin ve Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’i tıklayın. Verilerinizi daha sonra geri yükleyebilmek için önce iPhone’unuzu yedeklediğinizden emin olun. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

  • Ayarlar“da aşağı kaydırın ve “Genel“e dokunun.
  • Genel” sayfasının altında, “Sıfırla“ya dokunun.
  • iPhone’unuzu fabrika ayarlarına sıfırlamak için “Tüm İçeriği ve Ayarları Sil“i seçin.
  • Parolanızı girmeniz istenecek, ardından cihazınız her şeyi silmek istediğinizi onaylamanızı isteyecektir. Onaylamak için “Sil“e dokunun.
  • Bu, iPhone’unuzda ne kadar veri depoladığınıza bağlı olarak birkaç dakika sürebilir, ancak silme işlemi tamamlandıktan sonra cihazınız yeni olarak yeniden başlar.

Yorum yapın