Minecraft’ta Otomatik Yün Farmı (Çiftliği) Nasıl Yapılır?

Minecraft 1.19 Wild güncellemesi ile yün kullanımı her zamankinden daha kullanışlı bir hale geldi. Daha önce sadece estetik, işçilik ve ticaret için kullanışlı olan yünün artık yeni ve benzersiz bir özelliği var: gürültü bastırma. Yünler, kadim şehirleri, pislik sensörlerini tetiklemeden ve ardından Muhafız’ı çağırmadan geçmek için son derece yararlıdır. Bu nedenle oyuncuların yüne her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Bu içeriğimizde size Minecraft’ta otomatik olarak yünlerin nasıl toplanabileceğini anlatacağız.

Yün, koyun kırparak veya dört parça ip kullanılarak işlenerek daha basit bir şekilde elde edilir. Koyunlar, ot yedikten sonra yünlerini yeniden büyüttükleri için birçok kez kırkılabilir ve ayrıca boyanmış yünleri bırakacak şekilde boyanabilirler. Bu, oyuncuların renkli yün işlemek için kullanmaları gereken boyalardan tasarruf etmelerini sağlar.

Minecraft’ta Otomatik Yün Çiftliği Kurma

Minecraft otomatik yun farmi makinesi
Minecraft otomatik yün farmı makinesi

Bu yün çiftliği oldukça kaynak yoğundur, bu nedenle Minecraft dünyalarında oldukça zengin olan ve yapmak için makul miktarda demir gerektiren oyunculara yöneliktir. Oyuncuların çiftliklerinde barındırdıkları her koyun için küçük bir otomatik kesme makinesi yapmaları gerekecek, bu nedenle oyuncular her renkten bir tane isterse toplamda 16 tane yapabilirler. Kaç kaynağa ihtiyacınız olacağını hesaplarken bunu aklınızda bulundurun. Her otomatik kesici için oyuncuların aşağıdaki kaynaklara ihtiyacı olacak.

  • 1x Dispenser
  • 1x Shear
  • 2x Observer
  • 1x Redstone Repeater
  • 1x Redstone Torch
  • 3x Grass Block
  • 3x Solid Block
  • 5x Glass Block
  • 1x Hopper Minecart
  • 1x Hopper
  • 1x Rail
  • 1x Chest

Sistemde yerleşik olan ilk makas, bir ekstra çim bloğu ve iki ekstra cam blok gerektirecektir. Çimleri elde etmek için oyuncular ya doğrudan çim elde etmek ve çıkarmak için Silk Touch büyüsünü kullanabilir ya da çimlere giden bir dizi toprak bloku bırakabilir ve çimlerin üzerinde büyümesini bekleyebilirler.

İlginizi Çekebilir  Skyrim Together Reborn Nasıl İndirilir ve Kurulur?

İlk olarak, otomatik kesici için toplama sandığınızın nerede olmasını istediğinizi belirleyin. Makinenin kendisi beş blok boyunda, sandık altta olacak, bu yüzden oyuncular sandığı zemin seviyesinde istiyorlarsa, çim platformlarını (aşağıda resimde) yerden üç blok yukarıda olmalıdır. Bir gözlemci ortadakine bakacak şekilde dört çim bloktan bir T şekli oluşturun.

Üzerinde bir Redstone meşalesi olan bir bloğa, içinden çıkan bir tekrarlayıcı yerleştirin. Tekrarlayıcıyı dört tike ayarlayın, ardından torca bakarak ve bir dağıtıcıya çıkış vererek üzerine bir gözlemci yerleştirin. Bu dağıtıcı, çim bloklarına dönük olmalıdır ve içinde bir çift makas olacaktır. Sonunda, bu makaslar kırılacak, böylece oyuncular yeniden doldurma ihtiyacını uzatmak için birden fazla makas çifti koymakta özgür olabilirler.

Minecraft yun farmi redstone
Minecraft yün farmı redstone

Sırada, orta çim bloğunun altına bir sandığa çıkan iki blok bir hazne yerleştirin. Bu haznenin üzerine bir maden arabası rayı, ardından rayın üzerine bir hazne maden arabası yerleştirin. Hopper mayın arabalarının ilginç bir özelliği vardır, çünkü bloklar aracılığıyla öğeleri alabilirler. Bu, çimlerin üzerine düşen herhangi bir yünün çim bloğundan emileceği ve hazne maden arabasına gireceği anlamına gelir. Daha sonra göğüs içine huni alacak.

Minecraft otomatik yun farmi toplama
Minecraft otomatik yün farmı toplama

Şimdi koyunlar için kafes inşa etme zamanı. Makinenin üstüne geri dönün, ortadaki çim bloğunun etrafına iki yüksek cam duvar oluşturun. Burada cam kullanmak önemlidir, çünkü ortadaki çimin yeniden büyümesini mümkün kılmak için gerekli olan, tekrar kire çevirmeden çimlerin üzerine yerleştirilebilir.

Minecraft otomatik yun farmi insa etme
Minecraft otomatik yün farmı inşa etme

Bu noktada makine tamamen işlevseldir ve gereken tek şey bir koyundur. Bunları buğdayla cezbetmek, kurşunla sürüklemek veya raylı sistem kullanarak makinenin üstüne çıkarmak gibi bunu yapmanın birçok yolu vardır. Bir koyun kafeste kaldığı sürece, oyuncuların hangi yöntemi kullanmayı tercih ettikleri önemli değildir. Geçici bloklar kullanılıyorsa, daha sonra onları yok ettiğinizden emin olun, böylece diğer çeteler makinenize dolaşmasın.

İlginizi Çekebilir  Diablo Immortal Tomb of Fahir Dungeon Rehberi
Minecraft otomatik yun farmi koyun
Minecraft otomatik yün farmındaki koyun

Makine şimdi çalışıyor ve çalışıyor! Koyun otu yediğinde, yünü yeniden çıkaracak ve çim bloğunun artık kir olduğunu algıladığında gözlemciyi tetikleyecektir. Bu, koyunları kırkacak ve yünü sandığa bırakacak olan dağıtıcıya güç verecektir. Koyun, yününü her büyüttüğünde anında kırkılacak ve maksimum verim elde edilecektir. Birkaç dakika sonra çimenler yeniden uzar ve koyunlar onu tekrar yiyebilir.

Çimlerin büyümesi için yeterli ışık gerektiğinden oyuncuların dikkatli olması gerekir. Koyunların üzerine kurbağa ışığı veya bir parça parıltı taşı gibi ışık üreten bir blok yerleştirmek, çimlerin 7/24 büyümesini sağlayacaktır. Aksi takdirde, bu makine yalnızca gündüz saatlerinde çalışacaktır. Bir numaralı makine tamamlandığında, oyuncular aşağıda görüldüğü gibi birden fazla makineyi birbirine bağlayabilir. Cam blokları bu şekilde bağlamak, bu makineyi maksimum düzeyde kompakt hale getirecek ve birkaç kaynak tasarrufu sağlayacaktır.

minecraft otomatik yun farmi coklu renk
minecraft otomatik yün farmının tamamlanmış hali

Her dağıtıcıya bir çift makas yüklemeyi unutmayın! Her bir makas çiftinin 238 kullanımı vardır, bu nedenle makul bir süre dayanmaları gerekir, ancak oyuncular koyunlarının kesilmediğini fark ederse, bu, dağıtıcıları yeniden doldurma zamanının geldiği anlamına gelir.

Yorum yapın