Android Telefonlar İçin En İyi Emülatörler – 2022

Birçok bilgisayar kullanıcısı bilgisayarlarında emülatör kullanmak ister. Android işletim sistemlerinin popülaritesi günden güne artmaya devam ettikçe daha popüler bir hale geldi. Özellikle birçok mobil Android geliştiricisi bu emülatör’leri hızlı bir şekilde yaptıkları uygulamaları test etmek için kullanıyor.

Elbette sadece Android geliştiriciler değil, aynı zamanda bilgisayarlarından oyun oynamak içinde kullanan birçok kişi var.

Android Emülatör Nedir?

Uygulamaları test eden geliştiricilerden büyük ekranda oynayan oyunculara kadar bir Android Emülatörü, klavye ve farenizle birlikte bir PC’de Android işletim sistemini kullanmanıza olanak tanır – böylece çok daha hızlı ve daha verimli bir şekilde test edebilirsiniz. PC ve Mac için bazı iOS emülatör’ler de mevcuttur, ancak Android olanlar daha iyi performans sunar.

Belki iPhone’dan Android‘e geçiş yapıyorsunuz veya yalnızca yazmış olduğunuz bir uygulamayı test etmek istiyorsunuz, Android Emülatör ile olasılıklar sonsuzdur. BlueStacks her zaman PC için telefon emülatörleri listesinin başında yer alırken, diğer emülatör daha hızlı bir şekilde yetişmeye başladı. Bu nedenle, en iyi Android emülatör’ün hangisi olduğunu bulmaya çalışıyorsanız, Windows 10 PC’niz için en iyi Android Emülatör bu listesine göz atın.

2022 Yılı İçin En İyi Android Emülatör’ler

  1. BlueStacks
  2. Nox Player
  3.  MEmu
  4. Ko Player
  5. Genymotion
  6. Android Studio
  7. ARChon
  8. Bliss OS
İlginizi Çekebilir  Android İşletim Sistemleri İçin En İyi Tarayıcılar - 2022

BlueStacks

Android Emülatör BlueStacks

BlueStacks, muhtemelen Android kullanıcıları arasında en bilinen Android emülatörüdür. BlueStack, oyun oynamak için en çok tercih edilen emülatör’den biridir ve eve kurulumu oldukça kolaydır. Play Store dışında, BlueStacks için optimize edilmiş uygulamaları kendi uygulama mağazasından indirme seçeneğiniz vardır. BlueStacks klavye eşlemesini destekler, ancak hareketlerle iyi gitmez. BlueStacks emülatör’ünün önemli bir dezavantajı, üretkenlik uygulamalarında oldukça yavaşlıyor olmasıdır.

Özellikle BlueStacks 4 hakkında konuşursak, düşük CPU ve bellek kullanımı sayesinde mükemmel bir oyun performansı sunar. Ayrıca Samsung Galaxy S9+’dan 6 kat daha hızlı olduğunu iddia ediyor.

Fiyat: Ücretsiz / Premium 24 Dolar

BlueStack’i Neden Kullanmalısınız?

  • Teknik bilgi gerektirmeden kurulumu kolay
  • Çoklu hesap desteği
  • En son Android sürümü

Nox Player

Android Emülatör Nox Player

Nox Player özellikle Android oyuncularını hedefler. Emülatör, diğer Android uygulamaları için mükemmel bir şekilde çalışsa ve tüm Android deneyiminin keyfini çıkarsa da, PUBG veya Justice League gibi devasa oyunları oynamak için en uygunudur. Nox Emulator’ın en iyi yanı, hiçbir sponsorlu reklam olmadan tamamen ücretsiz olmasıdır.

Nox Player, Klavye, Fare ve Gamepad tuşlarını eşlemenize olanak tanır. Hatta hareketler için klavye tuşları atayabilirsiniz.

Ayrıca, en iyi oyun sonuçlarını elde etmek için ayarlar seçeneğinde CPU ve RAM kullanımını belirleyebilirsiniz. Odak noktanız Android’i köklendirmekse, Nox Player sanal cihazı bir dakikadan kısa sürede köklendirmeyi kolaylaştırır.

Fiyat: Ücretsiz

Nox Player’ı Neden Kullanmalısınız?

  • Tek cihazda birden çok pencere
  • Controller ile kısayol oluşturma
  • Root yapabilmek oldukça kolay

MEmu

Android Emülatör MEmu

MEmu, diğerlerine kıyasla nispeten yeni bir emülatör diyebiliriz. 2015 yılında piyasaya sürülen MeMu Play, yine oyun odaklı. Hızla ilgili olarak, bu Android emülatör’ü Nox ve BlueStacks ile benzer sonuçlar veriyor.

MeMu Android emülatörünün en önemli özelliklerinden biri hem AMD hem de Nvidia işlemcilerini desteklemesidir. Ayrıca Android Jelly Bean, Kit Kat ve Lollipop gibi farklı Android sürümlerini de destekler. MeMu, yüksek performanslı oyun oynamayı savunurken, grafik performansı nispeten zayıf. Diğer uygulama oynatıcılara kıyasla dokuların ve pürüzsüzlüğün eksik olduğunu rahatlıkla görüyorsunuz.

İlginizi Çekebilir  Kart Oyunlarını Sevenlere Müjde! Marvel Snap Beta Testi Başladı!

MEmu şu anda Android Lollipop tabanlıdır ve üretkenlik uygulamalarıyla sınıfının en üstünde çalışır. Ve Ingress veya Pokémon Go gibi oyunlar oynamayı dört gözle bekliyorsanız, bu sizin seçiminiz olmalıdır.

Fiyat: Ücretsiz

MEmu’yu Neden Kullanmalısınız?

  • Anahtar Eşleme
  • Google Haritalar’da sanal konumunuzu ayarlayın
  • Hem AMD hem de NVidia işlemcileri destekliyor

KO Player

Android Emülatör BlueStacks

 

Tıpkı diğer Android oyun emülatörleri gibi, Ko Player da hafif bir yazılımla gecikmesiz oyun deneyimi sunmaya odaklanır.

Ko Player ücretsiz olduğu için, sağda solda alakasız birkaç reklam görebilirsiniz. Uygulama oynatıcısını yüklemek ve uygulamalar arasında gezinmek kolaydır. Ayrıca klavye eşleme ve gamepad de destekler.

Bu Android emülatör’ünün dezavantajı, bazen aniden donmasıdır. Ayrıca, oynatıcı biraz sorunlu ve kullanıcının kaldırmasını zorlaştırıyor.

Fiyat: Ücretsiz

Ko Player’ı Neden Kullanmalısınız?

  • Basit kullanıcı arayüzü
  • Herhangi bir Android cihazı kurun
  • Kurulumu kolay

Genymotion

Android Emülatör Genymotion

Genymotion, sıradan Android emülatör‘ü değil; yalnızca geliştiricilere yöneliktir. Android simülatörü, uygulamaları farklı Android sürümleriyle çeşitli sanal cihazlarda test etmenize olanak tanır. Emülatör, Android SDK ve Android Studio ile uyumludur. Hatta macOS ve Linux’ta çalışır.

Genymotion geliştiricilere meyilli olduğu için birçok geliştirici dostu özellik ile donatılmıştır. Ve Android oyun deneyimi arayanlar için doğru bir seçim olmayabilir.

Fiyat:  Deneme Sürümü / Premium yıllık 136 Dolar.

Genymotion’ı Neden Kullanmalısınız?

  • Android Studio’yu destekler
  • MacO’larda ve Linux’ta çalışır
  • Android 4.1’den 8.0’a kadar olan sürümleri destekler

Android Studio

Android Emülatör Android Studio

Android Studio, Google’ın kendi geliştirdiği bir geliştirme IDE’sidir (Entegre geliştirme ortamı) ve özellikle geliştiricilere hitap eder. Temel olarak geliştiricilerin uygulamalarını oluşturmasına ve test etmesine yardımcı olacak bir dizi araç ve eklenti ile birlikte gelir.

Android Studio’nun yerleşik bir emülatör’ü vardır, ancak Genymotion’a kıyasla daha az özellik içerir. Emülatör tartışmasız genel kullanım ve ağır oyunlar oynamak için değildir. Android Studio’nun kurulumu zor ama aynı zamanda birçok geliştiricinin favorisi.

İlginizi Çekebilir  WhatsApp'de Silinen Mesajlar Nasıl Geri Getirilir?

Fiyat:  Ücretsiz

Neden Android Studio’yu kullanmalısınız?

  • Google’ın resmi emülatörü
  • Düzenli güncellemeler

ARChon

Android Emülatör ARChon

ARChon, büyük bir Android emülatör’ü değildir ve takipçisi olan büyük bir hayran kitlesine sahip değil, daha çok Android uygulamalarını Chrome OS’de çalıştırmak için kullanılır.

Google, Chrome Web Tarayıcısında iki veya üç Android uygulaması için destek getirdiğinde başladı. Bunu takiben, bir GitHub geliştiricisi bunu biraz daha ileri götürdü ve tüm Android uygulamalarını Chrome’da çalıştırmak için ARChon’u piyasaya sürdü.

ARChon Android öykünücüsü, zorlu oyunlar için uygun değildir, ancak kolay erişimi nedeniyle bir üretkenlik uygulaması kullanmak için mükemmeldir.

Fiyat:  Ücretsiz

Neden ARChon’ları kullanmalısınız?

  • Google Chrome’a ​​entegre
  • Zahmetli kurulum yok
  • Verimlilik uygulamaları için iyi

Bliss OS

Android Emülatör Bliss OS

Bliss OS, yukarıdaki emülatörlerden biraz farklıdır. ‘Android Emülatörleri’ Windows PC’nizde Android’i taklit ederken, Bliss OS ise Android’in kendisidir ve ayrı bir işletim sistemi olarak yüklenmesi gerekir.

Kurulumuna gelince, bir Sanal Kutu kullanabilir veya önyüklenebilir bir USB sürücü oluşturabilir ve Bliss OS ROM’u harici depolamaya kurabilirsiniz.

Şimdi, PC’nizde tam Android deneyimini arıyorsanız, Bliss OS veya diğer herhangi bir Android x86 tabanlı projeyi kurmak her zaman daha iyidir. Bliss OS’nin açık kaynak kodlu olduğu için reklam vs. içermemektedir.

Fiyat:  Ücretsiz

Neden Bliss OS kullanmalısınız?

  • Açık kaynak ve reklamsız
  • Android 9 Pie üzerinde çalışan beta sürümü
  • Substratum Tema motorunu destekler

Listede Yer Almayan Diğer Android Emülatör’ler

Windows 10 bilgisayarınızda çalıştırabileceğiniz en iyi Android Emülatör listesini paylaştık. Elbette piyasaya çok fazla emülatör bulunuyor ve bunlardan sizler için en iyi olanlarını aldık. Bunlar haricinde de olan birkaç emülatör daha var.

  • AMIDuOS
  • Remix OS
  • Leapdroid

İçeriğimizi beğendiyseniz yorum yapmayı unutmayın.

İlginizi çekebilir: Avatar: Reckoning mobil platformlar için duyuruldu.

Yorum yapın