Android Telefonlarda Reklamsız YouTube Videosu Nasıl İzlenir?

YouTube Vanced, YouTube uygulamasının ücretsiz sürümünün sunmadığı özelliklere erişmemizi sağlayan YouTube uygulamasının popüler bir modlu sürümüydü. Vanced sayesinde YouTube videolarını reklamsız bir şekilde izleyebiliyordunuz.

Geçtiğimiz aylarda Google, Vanced uygulamasının fişini çekti ve bu nedenle artık kullanılamıyor. YouTube’da reklamsız video izlemeye yarayan Vanced’ın artık kullanılamıyor olması nedeniyle, kullanıcılar başka yollar aramaya başladı.

Reklamsız olarak YouTube izleyebilmenin tek yolu Vanced uygulamasını kullanmak değildir. Bunun başka yolları da mevcut ve bizde sizler için reklamsız YouTube videosu nasıl izlenir bunları sizler için derledik.

YouTube Premium

Öncelikle yasal olarak kullanabileceğiniz bir yol olan YouTube Premium’u ele alalım. Ayda 16,99 TL ödeyerek YouTube Premium’u satın alabilir ve herhangi bir reklam’a maruz kalmadan videolarınızı izleyebilirsiniz. Bu videolarınızı reklamsız izlemenin en basit ve yasal yoludur, ancak her ay cebinizden para çıkar.

YouTube Premium’u kullanarak, akıllı telefonunuzda, bilgisayarınızda veya akıllı televizyonunuzda reklamsız videolarınızı izleyebilmeniz mümkün. Ayrıca aylık ödeme planı yerine yıllık ödeme planını da tercih edebilirsiniz. Yıllık ödeme planının size maliyeti ise 152,99 TL’dir.

Reklamsız YouTube Videosu İzlemek İçin Alternatif Uygulamalar

İçeriğimizin başında yayından kaldırılan Vanced uygulamasından kısaca bahsetmiştik. Aşağıdaki listede ise Vanced uygulamasına benzer şekilde çalışan uygulamaların listesini görebilirsiniz. Bu uygulamalar sayesinde yine Vanced’da olduğu gibi videoları reklamsız olarak izleyebilirsiniz.

  • NewPipe
  • SkyTube
  • uBlock Origin (FireFox Eklentisi)
  • Brave Browser (Tarayıcı)
İlginizi Çekebilir  Netflix, Boss Fight Entertainment'ı Satın Aldı

NewPipe

NewPipe Android App
NewPipe Android App

NewPipe, Vanced gibi YouTube uygulamasının modifiye edilmiş bir sürümü değildir. YouTube için ayrı, ücretsiz ve açık kaynaklı bir oynatıcıdır. Çok büyük özellikleri yoktur, ancak en çok önem verdiğiniz özellik olan reklamları ortadan kaldırır. Ayrıca uygulama arkan planda oynatma özelliği de sunuyor. NewPipe, son birkaç yıldır kişisel olarak kullandığım ve oldukça iyi bir uygulamadır.

SkyTube

SkyTube Android App
SkyTube Android App

SkyTube, NewPipe gibi başka bir ücretsiz ve açık kaynaklı üçüncü taraf YouTube uygulamasıdır. Ayrıca, reklamsız video izleme ve arka planda oynatma dahil olmak üzere isteyeceğiniz temel özellikleri sunar.

Tek gerçek dezavantajı, bunun salt görüntülenebilir bir uygulama olmasıdır. YouTube hesabınızda oturum açamazsınız, bu nedenle senkronizasyon özelliği yoktur. Uygulamanın kanal abonelikleri ve yer imleri için kendi özelliği vardır.

uBlock Origin

Android’de Google Chrome üzerinden Firefox kullanmanın açık bir nedeni, devasa eklenti galerisinin bulunmasıdır. uBlock Origin eklentisini yüklerseniz, tarayıcıda reklamsız bir YouTube deneyimi yaşarsınız. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

Menü > Eklentiler > seçeneğine gidin ve uBlock Origin‘i indirip etkinleştirin.

Brave Browser

Vanced, Android’de reklamsız YouTube videoları izlemek için Brave tarayıcısını kullanmanızı tavsiye ediyor. Uygulama, varsayılan olarak bir reklam engelleme özelliği ile birlikte geliyor ve YouTube sitesi için bu özelliği etkinleştirdiğiniz sürece reklamsız bir şekilde YouTube videolarını izleyebilirsiniz.

Yorum yapın