Apple Facetime Özelliği Windows’da Nasıl Kullanılır?

Apple’ın FaceTime’ı dünyanın en iyi bilinen görüntülü arama platformlarından biridir ve daha önce Android telefon veya Windows PC kullanan herkes için erişilemez durumdaydı.

Apple nihayet FaceTime’ı WhatsApp veya Zoom gibi çözümlere gerçekten değerli bir alternatif haline getirecek şekilde olmasa da diğer platformlara açık bir hale getirdi.

Windows PC veya dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, artık Apple kullanan arkadaşlarınız veya ailenizle FaceTime araması yapabilirsiniz. Ancak önceden şunun uyarısını yapmamız gerekiyor; karşı tarafı arayamayacağınızdır. Bu noktada yalnızca karşı taraftan gelen aramaları cevaplayabilirsiniz.

Apple Facetime Özelliği Windows'da Nasıl Kullanılır-1
Apple Facetime Özelliği Windows’da Nasıl Kullanılır-1

Windows’ta FaceTime Araması Nasıl Başlatılır?

FaceTime aramaları şu anda Windows’ta çalışıyor olsa da maalesef yalnızca karşıdan gelen aramaları cevaplayabiliyoruz. Yani karşı tarafı arayamıyorsunuz.

Facetime aramasını başlatmak için kullanılan iPhone veya iPad’in en az iOS 15 veya iPad OS 15 sürümüne sahip olması gerekiyor. iOS 15 altındaki sürümlerde bu özellik çalışmamaktadır.

Facetime araması yapmak için gerekli adımlar aşağıdaki gibidir.

  1. iPhone veya iPad’de FaceTime uygulamasını açın.
  2. Bağlantı Oluştur‘u seçin.
  3. En üstte Ad Ekle‘ye basın ve arama yapılması gereken kişiyi seçin.
  4. Bağlantıyı nasıl paylaşmak istediğinizi seçin.

Bağlantıyı, bir mesaja veya e-postaya yapıştırmak için kopyalayarak veya bu özelliği destekleyen uygulamalarda doğrudan paylaşarak da dahil olmak üzere, Apple aygıtınızdan istediğiniz sayıda paylaşabilirsiniz.

Bu, temel olarak Google Meet veya Microsoft Teams gibi bir şeyle aynıdır; burada, sizden bağlantı aldıkları sürece başkalarını katılmaları için bir çağrı oluşturabilirsiniz. Yine de devam etmeden önce, kendinizi aramaya dahil etmek için Katıl‘a tıklamanız gerekecek.

Windows’ta Bir FaceTime Aramasına Katılma

Bağlantıya sahip olduğunuz sürece Windows’ta bir FaceTime aramasına katılmak kolaydır. İlk olarak, görülebilmeniz ve duyulabilmeniz için kameranızın ve mikrofonunuzun bağlı olduğundan emin olmanız gerekir, ancak buradan itibaren, bağlantıya tıklamak veya bağlantıyı tarayıcınıza manuel olarak yapıştırmak basit bir durumdur. Diğer Chromium tabanlı tarayıcılar yeterli olsa da, yalnızca Microsoft Edge veya Google Chrome’u resmi olarak destekler. Bu özellik Firefox’ta kesinlikle çalışmıyor.

İlginizi Çekebilir  Xiaomi SU7 Seri Üretim Sürecine Geçtiğini Açıkladı

Bunu yaptıktan sonra bir bekleme odasına götürülürsünüz ve yalnızca Apple aygıtındaki karşı taraf aramaya katıldığında ve girmenize izin verdiğinde PC’nizde bir FaceTime aramasının keyfini çıkarabileceksiniz.

Apple’ın bu noktaya gelmesi bile uzun yıllar aldı, bu yüzden çok fazla şikayet etmemeliyiz diye düşünüyorum. Nihayetinde artık Windows tabanlı bir bilgisayardan Facetime yapılabiliyor.

Yorum yapın