Sesli ve yazılı sohbet uygulamaları, tüm ekip üyelerinin gerçek zamanlı olarak bağlantıda kalmasına izin vererek iş akışını düzenlemeye gerçekten yardımcı olduklarından, hem oyuncular hem de profesyoneller tarafından dünya çapında yaygın olarak kullanılmaktadır. İyi bir sohbet uygulaması, herhangi bir ekibin ortak çabalarında gerçekten büyük bir fark yaratabilir, bu yüzden bir sürü insan Discord’u kullanıyor.
Bununla birlikte, bazıları Discord’un kullanıcı arayüzünü çok profesyonel bulmuyor veya ilgili Uçtan Uca şifreleme eksikliğini göz ardı etmiyor. Bu nedenle, sizin ve ekibinizin kullanabileceği harika bir uygulama bulmanıza yardımcı olmak için, Discord’un yerine alternatif olarak kullanabileceğiniz uygulamaların (ücretsiz ve ücretli) bir listesini derledik.
İçeriğimize geçmeden önce Discord ile ilgili diğer içeriklerimizi de okuyabilirsiniz.
-
-
Discord Sunucusunda Özel Emojiler Nasıl Oluşturulur ve Yüklenir?
-
Discord’da Netflix Yayını Nasıl Yapılır? (Siyah Ekran Sorunu Giderildi)
Discord Benzeri En İyi Uygulamalar
Burada, işlevsellik ve özellik seti açısından Discord’a benzer uygulamaları listeledik. Oyuncuları göz önünde bulundururken, daha çok kurumsal benzeri olan ancak özel topluluklar ve anlık mesajlaşma için kullanabileceğiniz bazı uygulamalardan da bahsettik. Uygulamaları aşağıda görebilirsiniz.
- Telegram
- Element
- TeamSpeak 3
- Slack
- Overtone
- Skype
- Steam Chat
- Tox
- Microsoft Teams
- Mumble
Neden Discord’a Alternatif Uygulamalar Aramalısınız?
Discord düzgün kullanıcı arayüzü, kullanım kolaylığı, özel sunucuları ve oyunla ilgili özellikleri ile popüler olsa da, genellikle konuşulmayan bazı dezavantajlar da vardır. Örneğin, Discord Uçtan Uca şifrelemeyi (özel mesajlar için bile) desteklemiyor, bu da birçok rakibin uzun zaman önce E2E’yi uyguladığı göz önüne alındığında oldukça hayal kırıklığı yaratıyor.
Bunun dışında, dosya yükleme limiti ücretsiz kullanıcılar için sadece 8MB ve ücretli kullanıcılar için 50MB olup, diğer rakiplerle karşılaştırıldığında oldukça düşüktür. Son olarak, büyük güvenlik endişesi olan özel sunuculara davetsiz misafirlerin spam gönderdiğine dair raporlar var. İşte bu yüzden Discord’a bir alternatif aramalısınız.
Discord Benzeri En İyi Uygulamalar
Telegram
Telegram WhatsApp’ın rakibi olarak görülebilir, ancak bunun merkezinde popüler mesajlaşma hizmeti bundan çok daha fazlasıdır. Telegram’ın doğrudan Discord ile WhatsApp’tan daha rekabet ettiğini söyleyebilirim. Tonlarca özelliği, anında sohbeti, barındırma topluluklarını (hem özel hem de genel), genel kanalları, sonsuz özelleştirmeyi ve çok daha fazlasını destekler.
En iyi yanı, Telegram’ın artık görüntülü aramayı desteklemesi ve hem bire bir hem de grup aramaları için geçerli olmasıdır. Ve Discord’a benzer şekilde, büyük grupları yönetmek, komut dosyalarını entegre etmek, sorguları otomatikleştirmek vb. için botlar oluşturabilirsiniz. Bununla birlikte, Telegram’ı Discord’dan ayıran şey, Telegram’ın en azından özel mesajlaşma için isteğe bağlı Uçtan Uca şifreleme sunmasıdır.
Öne Çıkan Özellikleri
- İsteğe bağlı E2E desteği
- Tonlarca özellik
- Herkese açık ve özel kanallar oluşturun
- Botlarla kanalları yönetin
- Kullanımı ücretsiz
- 2 GB yükleme sınırı
Desteklenen Platformlar: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Web
Ücret: Ücretsiz
Element App
Discord, oyuncular için harika bir uygulama olsa da, uçtan uca şifreleme sunmuyor, bu da konuşmalarınızın olmasını istediğiniz kadar güvenli olmadığı anlamına geliyor. Gizlilik konusunda ciddiyseniz ve daha iyi gizlilik sunan en iyi Discord alternatifini arıyorsanız, uçtan uca şifreleme sunan bir metin ve sesli sohbet uygulaması olan Element‘e kesinlikle göz atmalısınız.
Element, öncelikle ekip işbirlikleri içindir ve bu nedenle, ekibinizin iş akışını düzenlemenize yardımcı olacak bir dizi araç içerir. Matrix açık iletişim protokolü üzerine kurulu olan Element, Matrix.org ekosistemindeki herkesle konuşmanıza da olanak tanır.
Konuşmak istediğiniz biri farklı Matrix tabanlı yazılımlar kullanıyorsa, bu gerçekten kullanışlı olabilir. Oyun için tasarlanmasa da Element, oyuncular tarafından da kullanılabilir ve kullanıcıların herhangi bir boyuttaki grup içinde her türden mesaj, resim, video ve dosya paylaşmasına olanak tanır. Artık grup görüntülü aramaları ve sesli aramalar için de destek var.
Öne Çıkan Özellikler
- E2E özelliği sunar
- Temiz kullanıcı arayüzü
- Matris protokolü
- Düşük gecikmeye sahip aramalar
- Her türlü dosyayı aktarma
Desteklenen Platformlar: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Web
Ücret: Ücretsiz ve aynı zamanda aylık olarak 2 dolar karşılığında profesyonel plana geçebilirsiniz.
TeamSpeak
Discord henüz ortaya çıkmadan çok önce, birçok oyuncu oyun içi iletişim ihtiyaçları için TeamSpeak’i kullanıyordu ve halen günümüzde kullanan birçok kişi bulunuyor.
Discord’a çok benzeyen TeamSpeak, düşük gecikmeli sesli iletişim için opus codec bileşenini kullanır ve hizmetin uzun vadeli bir kullanıcısı olarak, harika bir sesli ve yazılı sohbet uygulaması olarak yeteneklerini doğrulayabilirim. Ayrıca, TeamSpeak’in kullanıcı arayüzü artık tamamen elden geçirildi ve Discord’a çok benziyor.
TeamSpeak, kullanıcıların ihtiyaçları için özel sunucular oluşturmasına olanak tanır ve diğer kullanıcılar, oyun veya üretkenlik gibi ortak bir konuda birbirleriyle iletişim kurmak için bu sunuculara katılabilir. Görüşmelerinizi güvenli ve gizli tutmak için TeamSpeak, tüm görüşmelerinizin meraklı gözlerden korunmasını sağlayan AES şifrelemesini kullanır.
Discord’un aksine, tarayıcı desteği içermediğinden, cihazınızda kullanmak için TeamSpeak istemcisini indirmeniz gerekir. TeamSpeak birkaç platformda ücretsiz olsa da, yeni bir sunucu kurmak için ödeme yapmanız gerekir.
Öne Çıkan Özellikler
- Oyuncular için en iyisi
- AES şifrelemesi
- Özel sunucular oluşturun
- Beta’da yepyeni kullanıcı arayüzü
- Sohbet ve aramalar
- Çapraz platform desteği
Desteklenen Platformlar: Windows, Android, macOS, Linux, iOS
Fiyat: Windows, macOS ve Linux’ta ücretsiz; Android’de 0,99 ABD doları; iOS’ta 0,99 ABD doları
Slack
Profesyonel kullanım için en iyi Discord alternatifini arıyorsanız, Discord’a çok benzeyen bir ekip mesajlaşma platformu olan Slack’e göz atın. Hizmet, Discord ile aynı temiz ve basit kullanıcı arayüzüne sahiptir, ancak daha profesyonel bir ayara yöneliktir, bu nedenle oyunculara yönelik herhangi bir şey bulamazsınız.
Bunun yerine, işte üretkenliğinizi artırmayı amaçlayan bir dizi yararlı özellik bulacaksınız, ancak gecikmesiz sesli iletişim arıyorsanız, kesinlikle diğer seçeneklerden bazılarına göz atmalısınız. Slack, işletmeler tarafından kullanılan 800’den fazla üçüncü taraf yazılımı için entegrasyon sağlayarak Discord’dan ayrılıyor.
Ayrıca, uygulamayı açmanıza gerek kalmadan kullandığınız yazılım üzerinden bildirimler almanızı sağlar. Dosya paylaşımı, yüklemelerde 1 GB sınırı olduğu için Slack’te daha kolay ve kullanışlıdır, oysa Discord yalnızca 8 MB’a kadar dosyaların platformda paylaşılmasına izin verir.
Arkadaşlarınızla oyun oynarken kullanacağınız bir şey değil de işiniz için bir sohbet uygulaması arıyorsanız Slack kesinlikle denemeye değer.
Öne Çıkan Özellikler
- Kurumsal kullanıcılar için en iyisi
- Temiz kullanıcı arayüzü
- Üçüncü taraf uygulamalarla entegrasyon
- 1 GB yükleme sınırı
- Sohbet, sesli ve görüntülü arama
Desteklenen Platformlar: Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Fiyat: Sınırlı işlevsellik ile ücretsiz, Ücretli plan ayda 2,67 ABD dolarından başlar.
Overtone
Overtone, rakibine çok benzeyen ve hissettiren, kullanımı kolay bir Discord alternatifidir. Fortnite, PUBG, League of Legends vb. gibi popüler oyunlar tarafından kullanılan en iyi entegre sesli sohbet hizmetlerinden biri olan Vivox’a dayanmaktadır. Overtone, özel teknolojiyi doğrudan dünya çapındaki oyunculara getirmeyi amaçlamaktadır.
Basit ve hafif uygulama, bir ton sistem kaynağınızı kullanmaz ve kurulumu oldukça kolaydır. Discord’a çok benzeyen Overtone’un kullanımı ücretsizdir ve metin mesajlarını, sesli sohbeti ve grup sohbetlerini destekleyen gerekli sesli ve yazılı sohbet özelliklerinin çoğunu içerir.
Bunun da ötesinde Overtone, benzer ilgi alanlarına sahip kişilerle bağlantı kurmanıza ve aynı oyunu oynayan takımları keşfetmenize yardımcı olacak birkaç sosyal özelliğe sahiptir. Discord’a çok benzer şekilde, Overtone’u bir web tarayıcısında da çalıştırabilirsiniz , böylece iletişim ihtiyaçlarınız için ayrı bir istemci indirmenize gerek kalmaz.
Öne Çıkan Özellikleri
- Oyuncular için en iyi uygulama
- Sohbet, sesli ve görüntülü arama
- İstemciye gerek yok, bir tarayıcıda çalıştırın
- Oyun yayıncılarıyla iyi bütünleşir
- kullanımı ücretsiz
Desteklenen Platformlar: Windows, Web
Fiyat: Ücretsiz
Skype
Yukarıda belirtilen tüm uygulamaların sunması gereken tüm özellikleri aramıyorsanız ve sadece işi halledecek basit, tanıdık bir hizmet istiyorsanız, oyun içi iletişim ve iş görüşmeleriniz için Skype kullanmayı düşünebilirsiniz.
Popüler metin ve sesli sohbet hizmetinin kullanımı oldukça basittir ve bir gruptaki arkadaşlarınızla iletişim kurmak için ihtiyaç duyacağınız tüm temel işlevleri sunar. Skype, oyun oynarken kullanışlı olmayabilecek ancak profesyonel bir ortamda kullanırsanız faydalı olabilecek görüntülü sohbet özellikleriyle birlikte kullanıcıların sohbette dosya paylaşmasına bile izin verir.
Skype’ın, sistem yapılandırmanıza bağlı olarak oyun deneyiminizi etkileyebilecek sistem kaynakları üzerinde büyük bir ağırlığı olduğunu belirtmekte fayda var.
Öne Çıkan Özellikleri
- Basit ve kullanımı kolay
- Sohbet, sesli ve görüntülü aramalar
- Kullanımı ücretsiz
- 300MB’a kadar dosya paylaşımı
Desteklenen Platformlar: Windows, macOS, Android, iOS
Fiyat: Ücretsiz
Steam Chat
Deneyebileceğiniz bir diğer discord alternatifi, Valve’in oyuncular için kendi mesajlaşma ve sesli sohbet hizmeti olan Steam Chat’tir ve Discord kullanmak istemiyorsanız harika bir alternatiftir. Steam’in sohbet özelliği ücretsizdir ve arkadaşlarınızla kendi gruplarınızı oluşturabilir ve onlarla yazılı veya sesli sohbet üzerinden konuşabilirsiniz.
Herkesin grubunuza katılmasını kolaylaştırmak için Steam, kullanıcıların, tıklayabileceğiniz ve önceden oluşturulmuş bir gruba anında katılabileceğiniz benzersiz URL’leri (Discord gibi) paylaşmasına da izin verir. Steam ayrıca grup yöneticilerinin üyeler için diğer üyeleri atabilme, grup bilgilerini yönetme ve sohbet kısıtlamaları belirleme dahil olmak üzere çeşitli izinler veren roller belirlemesine izin verir.
Discord, bir sunucuda yalnızca tek bir kullanıcının bir role sahip olmasına izin verirken, Steam grup üyeleri , grubu ve içeriğini denetlemek için birkaç rol üstlenebilir. Discord ve Overtone gibi, Steam sohbetinde de bir web istemcisi vardır; bu, hizmeti önce sisteminize Steam’i indirmeden kullanabileceğiniz anlamına gelir.
Öne Çıkan Özellikleri
- Oyuncular için en iyisi
- Gruplar oluşturun ve sohbet edin
- Otomatik denetleme
- Sesli arama
- kullanımı ücretsiz
Desteklenen Platformlar: Windows, macOS, Linux
Fiyat: Ücretsiz
Tox
Discord’u oyun dışında bir şey için kullanıyorsanız ve biraz daha gizlilik odaklı bir platforma ihtiyacınız varsa, Tox’u denemelisiniz. Tox, askeri düzeyde şifreleme kullanır. Bu, platformdaki tüm konuşmalarınızın meraklı gözlerden korunacağı anlamına gelir.
Tox’un kullanımı da oldukça basittir ve dakikalar içinde kavrayabileceğiniz temiz, ancak eski görünümlü bir arayüze sahiptir. Ekibinize sisteminizde bir şeyler göstermek istiyorsanız gerçekten kullanışlı olabilecek düzgün bir ekran paylaşım özelliğinin yanı sıra metin, sesli ve görüntülü sohbet desteği vardır.
Ayrıca, Tox’u profesyonel ayarlar için harika yapan harika bir eklenti olan bir dosya paylaşım özelliği de vardır. Bununla birlikte, Tox’u gerçekten benzersiz kılan şey, merkezi sunucularının olmaması ve tüm ağın kullanıcılarından oluşmasıdır. Bu, iş akışınızı engelleyebilecek herhangi bir sunucu kesintisi ile uğraşmak zorunda kalmayacağınız anlamına gelir.
Öne Çıkan Özellikleri
- Güçlü şifreleme
- Merkezi olmayan sunucular
- Basit arayüz
- kesinti yok
- Sohbet, sesli ve görüntülü aramalar
Desteklenen Platformlar: Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Fiyat: Ücretsiz
Microsoft Teams
Microsoft Teams oyuncular için geliştirilmemiş olabilir, ancak insanlar bunu kendi avantajlarına kullanabilir. Discord’a benzer şekilde, takım arkadaşlarınızla gerçek zamanlı olarak sohbet edebilir ve bir plan yapabilirsiniz. Artık hem bireyler hem de gruplar için sesli ve görüntülü arama desteği var.
Ayrıca MS Teams kullanarak da dosya aktarabilirsiniz ve yükleme limiti çok büyük 100 GB’dir. Discord, ücretsiz plan altında yalnızca 8MB ve ücretli Nitro planı altında 50MB maksimum dosya aktarımı sunduğundan, karşılaştırıldığında basitçe sönük kalıyor. Ek olarak, MS Teams artık makul avantajlara sahip ücretsiz bir plan sunuyor.
Bunu söyledikten sonra, Microsoft Teams’in tek dezavantajı, oyuncular ve çoğu Discord kullanıcısı için bir acı noktası olabilen, herkese açık veya özel topluluklara ev sahipliği yapamamanızdır. Bununla birlikte, ekip arkadaşlarınızla gerçek zamanlı işbirliği için Discord gibi ücretsiz bir uygulama arıyorsanız, MS Teams buna değer bir seçimdir.
Öne Çıkan Özellikleri
- Takım arkadaşlarıyla işbirliği yapın
- Dosya yükleme sınırı 100 GB
- Sohbet, sesli ve görüntülü aramalar
- Ücretsiz katman mevcut
- Üçüncü taraf uygulama entegrasyonu
Desteklenen Platformlar: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Web
Fiyat: Ücretsiz, Ücretli plan ayda 5 dolardan başlar
Mumble
Listemizin sonuncusu, aynı zamanda harika düşük gecikmeli sesli arama için tasarlanmış açık kaynaklı bir VoIP platformu olan Mumble. TeamSpeak 3’e çok benzeyen Mumble, çalışmak için bağımsız bir istemci gerektirir ve birçok Discord kullanıcısının hizmet hakkında sevdiği tarayıcı desteği içermez.
Ancak, Discord’a çok benzeyen Mumble’ın kullanımı tamamen ücretsizdir ve çeşitli platformlarda mevcuttur. Mumble ayrıca sohbetlerin şifrelenmesine izin verir, bu da mahremiyetlerinden endişe duyan insanlar için harikadır ve kimlik doğrulama özelliği rastgele kişilerin sohbet odanıza girmesini engeller, ancak Discord gibi DDoS korumasına sahip değildir.
Mumble, normal şekilde çalışmak için bant genişliğinizin sadece 20 kbps’ye kadarını kullandığından, Discord’un başaramayacağı bir başarı olduğu için oldukça verimlidir. Discord’a kıyasla Mumble’ın ses kalitesi de oldukça iyi ve onu diğer VoIP yazılımlarından ayıran konumsal bir ses özelliği de var.
Öne Çıkan Özellikleri
- Açık kaynak
- Düşük gecikmeli sesli arama
- Kendi sunucunuzu oluşturun
- Sohbet şifreleme
Desteklenen Platformlar: Android, iOS, Linux, macOS, Windows
Fiyat: Ücretsiz, Ücretli plan 15 kullanıcı için aylık 7,50 ABD dolarından başlar
Ek olarak, Discord’da bulunan tüm rozetlerin nasıl alınacağını merak ediyorsanız içeriğimizi okuyabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
1- Discord Yerine Ne Kullanabilirim?
Discord yerine Telegram, TeamSpeak3 veya Overtone kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar, toplulukları, sohbetleri, sesli ve görüntülü aramaları, dosya paylaşımını ve daha fazlasını barındırma yeteneği ile Discord’a çok benzer özellikler sunar.
2- Discord Sunucuları Kapatılacak mı?
Hayır. Böyle bir rapor yayınlanmadı. Bununla birlikte, Discord genellikle şiddeti teşvik eden sunucuları kapatır.
3- TeamSpeak Discord’dan Daha İyi mi?
Bir bakıma evet. Gelişmiş güvenlik sunar ve şimdi TeamSpeak, istemcisini ve web sitesini karanlık mod, kanal desteği, çoklu pencere sohbeti ve daha fazlasıyla yeniledi.
4- Mumble, Discord’dan Daha İyi mi?
Genel bir bakış olarak Mumble’ı Discord’a tercih etmem ama evet, Mumble hakkında bazı benzersiz şeyler var. Açık kaynaklıdır, çok düşük gecikmeli sesli sohbet seçeneğine sahiptir ve kendi özel sunucunuzu oluşturmanıza olanak tanır.
5- Discord Yoluyla Hacklenebilir miyim?
Evet, özel sunuculara giden bazı bilgisayar korsanları vakaları oldu. Sunucuya spam gönderirler ve yönetici düzeyindeki ayrıcalıkları değiştirirler. Bunun dışında, Discord’un hesap bilgilerini çalmak için kullanıldığına dair birçok ilgili rapor var.
“Discord Benzeri Kullanabileceğiniz 10 Uygulama” üzerine bir yorum