Oyuncular İçin En İyi Sesli Sohbet Uygulamaları

Eğer bir oyuncuysanız, başarılı bir oyun için ekip üyelerinizle iletişim kurmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Bu günlerde çoğu çok oyunculu oyun, oyuncuların bir tür oyun içi sesli iletişim çözümü kullanarak birbirleriyle iletişim kurmasına izin verse de, genellikle bunlar çok iyi sayılmazlar. Yani, takım arkadaşlarınızla ve grubunuzdaki diğer oyuncularla sohbet etmenize izin verecek harika sohbet uygulamaları arıyorsanız, 2022’de oyuncular için en iyi 7 sesli sohbet uygulamasını burada bulabilirsiniz.

Oyuncular için En İyi Sesli Sohbet Uygulamaları ve Hizmetleri (2022)

Oyuncular için tasarlanmış çeşitli sesli sohbet uygulamalarını yakından inceledikten sonra sorunsuz iletişim sunabilen uygulamaları seçtik. Bazı uygulamalar temel özellikler sunarken, diğerleri basit mesajlaşma deneyiminin çok ötesine geçer.

Bu nedenle, tercihinize bağlı olarak ses, video ve hatta konferans yoluyla arkadaşlarınızla bağlantıda kalmak için uygulamaları kullanabilirsiniz. Sadece bu değil, birçok sesli sohbet hizmeti dosyalarınızı da paylaşmanıza izin verir, böylece kolayca harika planlar yapabilirsiniz.

  • Discord
  • Overtone
  • TeamSpeak 3
  • Mumble
  • SteamChat
  • RaidCall
  • Element

Discord

Discord
Discord

Rakamlara göre Discord, oyuncular için açık ara en sevilen ücretsiz sohbet hizmetidir. Oyuncuların Discord gruplarındaki diğer üyelerle sesli ve hatta yazılı sohbet yoluyla sohbet etmelerini sağlayan uygulama. Oyuncular bir sunucu oluşturabilir ve arkadaşlarını davet edebilir. Servis doğrudan web üzerinde kullanılabilir veya oyuncular uygulamayı indirebilir.

Bir web servisi olarak mevcut olduğundan, oyuncular sunuculara hızlı bir şekilde katılabilirler ve iletişim kurmaya başlayabilirler. Şahsen, CS:GO ve Fortnite gibi oyunlar oynarken Discord’u biraz kullandım ve burada Beebom’daki oyuncuların çoğu, PUBG maçları sırasında iletişim kurmak için Discord’a güveniyor.

Discord Oyunculara Neler Sunuyor?

Özellik açısından Discord çok şey sunar. Oyuncular özel kısayol tuşları oluşturabilir ve Discord’u oyun içi yer paylaşımı olarak kullanabilir. Yer paylaşımı özelliği oldukça kullanışlıdır çünkü oyuncuların hem oynadıkları oyunla hem de iletişim kurdukları tüm kişilerle Discord kullanarak sorunsuz bir etkileşim kurmasına olanak tanır. Ekstra özellikler eklemek için botlar da ekleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Kablosuz Şarj Teknolojisini Destekleyen Android Telefonlar

Hizmet ayrıca oyuncuların diğer oyuncular için ayrı ses seviyeleri ayarlamasına da olanak tanır, bu nedenle dinlemek istediğiniz kişiler için ses seviyesini artırmak ve diğerleri için azaltmak kolaydır. Bunu düşük kaynak ve Discord’un bant genişliği kullanımıyla birleştirirseniz, kolayca bir kazananınız olur.

Bunun dışında, Discord IP ve DDoS koruması da sunar, bu nedenle sunucunuzu DDoSing yapan kimse hakkında endişelenmenize gerek yoktur. Discord, oyuncular için en iyi sesli sohbet uygulamalarından biri olsa da, Discord ile gitmek istemiyorsanız, göz atabileceğiniz bazı uygun Discord alternatiflerini burada bulabilirsiniz.

Ayrıca, Discord üzerinden Netflix yayını yapabilir ve arkadaşlarınız ile birlikte izleyebilirsiniz. Nasıl yapılacağını öğrenmek için tıklayın.

Discord’un Artıları

Discord’un Eksi Yönleri

  • Kendi kendine barındırılan sunucu yok
  • Varsayılan kodlayıcı, en iyisi olmayabilir

Discord’u Windows, macOS, Linux, Android ve iOS’da kullanabilirsiniz.

Overtone

Overtone
Overtone

Overtone, sorunsuz bir şekilde oyun oynarken arkadaşlarınızla bağlantı kurmak için kullanabileceğiniz, oyuncular için başka bir harika sesli sohbet uygulamasıdır.

Uygulamanın kullanımı kolaydır ve Fortnite, PUBG, League of Legends vb. gibi popüler oyunlar tarafından kullanılan en iyi entegre sesli sohbet hizmetlerinden biri olan Vivox’u temel alır. Overtone, bu özel teknolojiyi dünyanın dört bir yanındaki oyunculara sunmayı amaçlamaktadır. , onu Discord için harika bir alternatif haline getiriyor.

Lightweight Overtone uygulaması bir ton sistem kaynağınızı kullanmaz ve Discord’a kıyasla kurulumu oldukça kolaydır. Kullanımı tamamen ücretsizdir ve bunun gibi bir uygulamadan bekleyeceğiniz gerekli sesli ve yazılı sohbet özelliklerinin çoğunu içerir.

Bunun yanı sıra Overtone, sizinle benzer ilgi alanlarına sahip kişilerle bağlantı kurmanıza ve aynı oyunu oynayan takımları keşfetmenize olanak tanıyan birkaç sosyal özellik de içerir. Overtone’u bir web tarayıcısında da çalıştırabilirsiniz, bu her zaman ek bir avantajdır.

TeamSpeak 3

TeamSpeak 3
TeamSpeak 3

Size daha iyi bir yönetici kontrolü sunabilecek bir sesli sohbet uygulaması arıyorsanız, TeamSpeak3’ü ciddi olarak düşünün.

Muhtemelen bu uygulamanın en iyi yanı, istediğiniz kontrolü ayarlamak ve hatta sunucularınızı yönetmek için kullanabileceğiniz bir dizi izin seçeneğidir. Basit bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Temiz kullanıcı arayüzü, modern görünümlü bir tasarım dilini tercih edenlere hitap etmese de, pek çoğu için bir anlaşma kırıcı olacağını düşünmüyorum.

İlginizi Çekebilir  5 Dakikada Discord Aktif Geliştirici Rozeti Nasıl Alınır?

TeamSpeak’i oldukça kullanışlı kılan bir başka özellik de, iletişimi senkronize tutmada önemli bir rol oynayan hızlı dosya aktarımıdır. Güvenlik açısından bile, bu sesli sohbet uygulaması AES şifrelemesi sayesinde zirveye ulaştı. Özellikle, sunucu genelinde şifrelemeyi etkinleştirmenize de olanak tanır. Buna çevrimdışı/LAN işlevselliğini ve özelleştirilebilir bir kullanıcı arayüzünü ekleyin ve oyuncular için eksiksiz bir sesli sohbet uygulaması haline gelir.

Mumble

Mumble
Mumble

Her zaman açık şifrelemeye sahip olan Mumble, oyuncuların denemesi gereken en iyi VoIP uygulamalarından biridir. Şifreleme sayesinde verileriniz sunucularda her zaman güvendedir. Mumble, düşük gecikmeli ses akışını destekler, böylece arkadaşlarınızla sohbet ederken minimum gecikme yaşarsınız. Ayrıca, oynadığınız oyuna çok daha gerçekçi ve sürükleyici bir his veren konumsal sesi de destekler.

Mumble, sunucu yöneticilerine, sunucudaki kullanıcıları ve neredeyse her yönünü yönetmek ve kontrol etmek için kullanabilecekleri çok sayıda kullanıcı izni verir. Ayrıca, bu listedeki diğerleri gibi çok yararlı olabilecek bir oyun içi yer paylaşımı ile birlikte gelir.

Mumble’ın halihazırda sunduğu özelliklerin yanı sıra, oyuncular Mumble sunucularında web arayüzleri, kanal görüntüleyiciler, kimlik doğrulayıcılar ve çok daha fazlası gibi ek özellikler elde etmek için “Ice” ara yazılımını kullanabilirler. Mumble ayrıca üçüncü taraf geliştiriciler tarafından geliştirilen mobil uygulamalara da sahiptir.

SteamChat

Steam Chat
Steam Chat

SteamChat, oyun oynarken tüm sesli iletişim ihtiyaçlarınız için güvenebileceğiniz başka bir harika seçenektir. Çoğunuz bir oyun oynarken sisteminizde Steam yüklü ve arka planda çalışıyor olabileceğinden, bu listedeki diğer uygulamalardan herhangi birini yüklemeden önce deneyebileceğiniz harika bir seçenektir.

Sonuçta, PC’de PUBG oynuyorsanız, Steam özelliğin kendisini desteklediğinde neden ayrı bir sohbet istemcisi başlatıyorsunuz, değil mi? Steam’in sohbet özelliği ücretsizdir ve arkadaşlarınızla kendi gruplarınızı oluşturmanıza olanak tanır.

SteamChat, kullanıcıların sohbet odasını paylaşmak için kullanabilecekleri benzersiz URL’leri paylaşmalarına da olanak tanır. Sohbet yöneticileri ayrıca üyeler için roller belirleme ayrıcalığına sahip olur ve onlara diğer üyeleri atma, grup bilgilerini yönetme ve sohbet kısıtlamaları belirleme olanağı verir. Ayrıca SteamChat, sisteminizde Steam yüklü değilse kullanabileceğiniz bir web istemcisine de sahiptir.

RaidCall

RaidCall
RaidCall

Raidcall, oyun içi sohbet uygulamanız olarak kullanmayı düşünebileceğiniz ücretsiz bir VoIP hizmetidir. Bu hizmetle ilgili harika şeylerden biri, sistem kaynaklarını gerçekten çok az kullanmasıdır. Bu uygulamayı çalıştırabilirsiniz ve oyun oynarken sisteminizin performansında pek bir fark görmezsiniz.

İlginizi Çekebilir  WhatsApp'tan Telegram'a Nasıl Geçilir?

Ancak bu hizmetin en büyük özelliği, aynı Raidcall grubunda 100.000’e kadar kullanıcıyı destekleyebilmesidir. Raidcall, Dota gibi oyunların oyuncuları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır, bu nedenle, ilgilendiğiniz oyun buysa, bu listedeki diğer uygulamalardan önce RaidCall’ı deneyin.

Ses kalitesi iyidir ve ayrıca ses kaydı, gürültü azaltma, anket, duyurular ve çok daha fazlası gibi ek özelliklerle birlikte gelir. Kullanıcılar dosyaları aktarmak, sohbet kayıtlarını tutmak, YouTube videolarını paylaşmak vb. için Raidcall’ı kullanabilir. Raidcall sunucuları, özelleştirme için temaları ve ifadeleri destekler. Ayrıca, bir Twitch videosu yayınlıyorsanız, aynı anda sohbet etmek için Raidcall’ı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Element App

Element App
Element App

Modern görünümlü bir tasarıma sahip Element‘in dikkatleri üzerine çekmesi uzun sürmedi. Uygulama, arkadaşlarınızla iletişim kurmanıza izin vermek için ücretsiz sınırsız sesli ve görüntülü konferans sunar. Böylece, tercih edilen iletişim aracını kullanarak arkadaşlarınızla stratejiler geliştirebilir ve ortaya güzel işbirlikleri çıkarabilirsiniz.

Elinizin altındaki oldukça basit dosya paylaşım özelliği sayesinde, önemli dosyaları arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Birkaç kullanışlı dosya yönetim aracının mevcudiyeti sayesinde her şeyi düzenli tutabilirsiniz. Önemli bir şeyi unutmadığınızdan emin olmak için uygulama, sizin için önemli olan şeyler hakkında zamanında uyarılar gönderir.

Ayrıca, Element açık kaynaklı bir uygulamadır ve platformlar arasında kullanılabilir. Bu nedenle, iOS, Android veya Windows’ta olmanız farketmez, arkadaşlarınızla özgürce iletişim kurmak için bu sesli sohbet uygulamasını kullanabilirsiniz. Nezaket uçtan uca şifreleme, mesajlarınızın meraklı gözlere karşı korunmasını sağlar.

Sıkça Sorulan Sorular

PlayStation Uygulamasında Sesli Konuşma Yapılabilir mi?

Evet yapılabilir. Uygulama, PlayStation uygulamasında bir partide sohbet etmenize izin vermekte oldukça iyi çalışıyor. (Mobil cihazınızda PS4 ikinci ekran uygulamasına gidin -> Parti menüsünden Sohbet Çevirisi -> bir parti oluşturun/katılın -> sohbet etmek için mobil cihazınızdaki komutları izleyin.

Sesli Sohbete Sahip İlk Oyun Hangisidir?

Metroid Prime Hunters (Mart 2006’da piyasaya sürüldü), Nintendo DS’nin mikrofonu aracılığıyla sesli sohbete izin veren ilk oyundu.

Nintendo Switch’de Sesli Sohpet Nasıl Yapılır?

Nintendo’nun resmi sesli sohbet çözümü, diğer Nintendo kullanıcılarıyla sohbet etmek için iOS ve Android cihazlara indirebileceğiniz bir uygulamadır. Ayrıca Switch, arkadaşlarınızla iletişim kurmanıza izin vermek için oyun içi sesli sohbet de sunar.

Yorum yapın